02 oktober 2018

NEF verrast ondernemers H&I

Het beeld dat Werk- en leerbedrijf NEF vooral werkt met mensen met een beperking, is maandagavond voor leden van H&I bijgesteld. Bij NEF werken mensen met mogelijkheden, maar met een afstand tot de arbeidsmarkt, op welke manier dan ook. Voor een deel intern bij NEF en voor een deel in het externe bedrijfsleven.

Een en ander werd duidelijk tijdens de openingsavond van het seizoen voor de vereniging Handel en Industrie (H&I) uit Dokkum en omgeving. De club ondernemers was te gast bij NEF in Dokkum en werd verrast door het verhaal van NEF en de uitgebreide en enthousiaste rondleiding die liet zien wat er dagelijks gebeurt in de verschillende productiehallen. Werk-/leerbedrijf NEF is één van de grootste werkgevers van Noardeast Fryslân met vestigingen in Dokkum en Kollum. Ondernemers kregen maandagavond antwoord op de vraag welke oplossingen NEF kan bieden op het gebied van personeel.

De opkomst bij NEF was groot. Ruim 80 ondernemers, leden van H&I uit Dokkum en omgeving, kwamen op de opening van het seizoen van H&I af. “Die betrokkenheid en aanwezigheid vinden we belangrijk”, benadrukte vooritter Sjerk Faber van H&I. “We zijn er om ondernemers met elkaar te verbinden en dat is vanavond weer fantastisch gelukt.” H&I presenteerde deze avond de nieuwe website, www.henidokkum.nl, waarop nieuws en achtergronden te vinden zijn, en nieuwe leden zich kunnen aanmelden.

De Vereniging van Handel en Industrie Dokkum en omgeving is een netwerkorganisatie die haar leden een platform biedt om met elkaar in contact te treden, te netwerken en van elkaar te leren. Daarnaast is H&I de schakel tussen gemeenten/overheid en de ondernemer. Er worden gemiddeld 6 bijeenkomsten gehouden op afwisselende locaties met interessante gasten of bedrijfsbezoeken. Het contact tussen de leden is in een combinatie van zakelijk in een aangename sfeer.

Deel deze pagina
Terug naar overzicht